Мини почивка на о. Тасос с автобус

мини почивка на тасос с автобус

Пещерата АЛИСТРАТИ – остров ТАСОС – КАВАЛА – ФИЛИПИ

 

Дати на пътуване: 05.10. – 08.10.2023

1 ден: Отпътуване от Пловдив в 05.30 ч., отпътуване от София в 07.30 ч. по маршрут Гоце Делчев – Драма – Кавала. *Разглеждане на пещерата Алистрати, „радваща окото с червените си сталактити на бял фон, със снежнобелите си дантелени драперии и с пещерните си бисери”. Тя е една от най-красивите и най-големите пещери в Гърция, в която природата е искала да покаже своята най-голяма сила на създаване на орнаменти и форми; датираща от преди 2 млн години, с обща дължина от 3 км. Отпътуване с ферибот до Тасос. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 денЗакуска. Свободно време за плаж или по желание – *Панорамна обиколка на Острова с посещение на манастира „Св. Архангел Михаил”, фабрика за производство на зехтин в Панагия – старата столица на о. Тасос и новата столица – Лименас. Посещение на златарска работилница „Ирис Голд”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 денЗакуска. Свободно време за плаж. ВечеряНощувка.

4 денЗакуска. Отпътуване от острав Тосос с ферибот. Пристигане в град КавалаПешеходна обиколка на старата част на града – Акведукта, Къщата на Мехмед Али, Църквата Панагия, Крепостта, от която се открива чудесна панорама и др. Кратка фото-пауза при древното селище Филипи. Отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив късно вечерта.

хотел На човек в двойка стая  Единична стая  Трети възрастен Дете от 6 г.
до 12 г.
BLUE DREAM PALACE  5*
https://dhotels.gr/bluedreampalace-
hotel-thasos/
420 лева 540 лв. 350 лв. 285 лв.
ZOE  4*
https://dhotels.gr/zoe-hotel-thasos/
355 лева 445 лв. 295 лв. 265 лв.

Цената включва:
• транспорт с автобус (с климатик, минибар, видеосистема)
• 3 нощувки със закуска и вечеря в избрания хотел
• фериботни билети и пътни такси
• туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти
• екскурзоводско обслужване на български език по маршрута (с изключение на местата и обектите, които имат изричното изискване за лицензиран местен екскурзовод, който може да бъде нает срещу допълнително заплащане)
• медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро
• водач от Агенцията

Цената не включва: входните такси за музеите и туристическите обекти (около 10 евро); доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.; туристическа такса (на стая на вечер за хотел 4* – 3 евро, за хотел 5* – 4 евро); мероприятията по желание, отбелязани с * (Панорамна обиколка на о. Тасос – 15 евро /при мин. 20 тур./); наем слушалки и екскурзоводски беседи в музеите; застраховка „Отмяна на пътуване”; разходи от личен характер.

За дете до 6 г., настанено с двама възрастни, без легло, цената е 135 лева.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

Необходими документи: лична карта; за деца до 18 г. – лична карта или валиден задграничен паспорт + декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването.